vakuutukset

Vakuutukset

Seuralla on Pohjolan ja VALO ry:n Tuplaturvavakuutus, mikä sisältää toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutuksen.

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran työsuhteisen tai vapaaehtoistyöntekijän kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- tai esinevahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esim. leireillä ja kilpailuissa.

Tapaturmavakuutus kattaa seuran vapaaehtoisten toimijoiden tapaturmat esim. talkootöissä tai palkattomassa ohjaus/valmennustyössä. 

Jumppaturva harrastajille

Seura vakuuttaa kaikki harrasteryhmien osallistujat Jumppaturva-vakuutuksella. Jumppaturva on harrastejumppareiden tapaturmavakuutus. Vakuutus astuu voimaan kauden alkaessa 1.9. ja on voimassa vuoden. Vakuutusmaksu sisältyy kausimaksuun.

Vakuutus korvaa esim. harjoituksissa, esiintymisissä ja näytöksissä sattuneet tapaturmat. Jumppaturva- vakuutuksen piiriin kuuluvat kaikki lasten- ja nuorten ryhmät, joilla ei ole henkilökohtaista lisenssiä. Jumppaturva- vakuutus kelpaa myös Stara-lisenssin kanssa.

Lisenssivakuutukset kilpa- ja harrastevoimistelijoille

Voimisteluliiton kilpailutoiminnassa (laji, harraste, Stara) mukana olevilla on oltava urheiluvakuutusehdon sisältävä tapaturmavakuutus. Jumppaturvavakuutus ei kelpaa minkään Voimisteluliiton lisenssin kanssa (lukuunottamatta Stara-lisenssiä). Lisensseihin sisältyvä vakuutus nro 21857 tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9., mikäli maksu on maksettu syyskuun aikana, myöhemmin maksettaessa maksupäivänä klo 24.00. Vakuutus päättyy 31.8. Kaikki lisenssit ja mahdolliset vakuutukset ostetaan henkilökohtaisesti.  Kauden alussa ohjaaja/ valmentaja antaa ohjeet oikean lisenssin ostosta.

Lisätietoa lisensseistä ja lisenssivakuutuksista löydät tästä.

Lisenssit ostetaan Voimisteluliiton omasta lisenssijärjestelmästä, joka linkittyy osaksi Hoika -jäsenrekisteriä. Lisenssit ja mahdolliset vakuutukset ostetaan siis samasta palvelusta, josta ilmoittaudutaan seuran ryhmiin. 

Toimintaohjeet vahinkotilanteessa

1. Hakeudu Kela-kortti mukanasi hoitoon. OPn lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.op.fi.  Suosittelemme hoidattamaan ortopediset vammat Pohjola Terveyden toimipisteissä Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.
2. Pohjola Terveydessä korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä sen aukioloaikana. Saat korvauspäätöksen saman tien. Jos vahinko on korvattava, maksat käynnistä ainoastaan vakuutukseen mahdollisesti kuuluvan hoitokorvauksen omavastuuosuuden.
3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus OPn verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OPn tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan – kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.